Szakmai program

 

Megjelent a Bácsflóra projektet összefoglaló kiadvány 3 nyelven! Letölthető a lap alján!

I. 1. toborzás, kiválasztás, egyéni készségek felmérése, fejlesztési tervek elkészítése.

2. Akkreditált SORS-O.K. tréning 184 óra. Célja, hogy a tartósan munkanélküli személyek motiválttá, önbizalmukban megerősödötté váljanak, és képesek legyenek érdekeiket érvényesítve képzésbe, munkába állni, vagy önálló vállalkozásba kezdeni.

II. 1. Szakmai képzések

1.1. Kerti munkás OKJ-s képzés, Zöldségtermesztő OKJ-s elágazással 2 x 800 óra

1.2. Akkreditált kerti munkás képzés 165 óra

1.3.Száraz-tészta készítő OKJ-s képzés 120 óra

A képzések során a legmodernebb termesztési, feldolgozási, értékesítési, vállalkozási ismereteket is szereznek hallgatóink.

3. Beruházás

4. Termelőiskola létrehozása – amely a gyakorlatorientált oktatáson túl, segíteni fogja a TÉSZ illetve TÉSZ-ek kialakítását és azok eredményes munkáját (szakmai tanácsadással, új termesztési módszerek kikísérletezésével és azok gyakorlatban történő alkalmazásával.

5. Termelés – gyakorlati termesztés, illetve a termések feldolgozásának kísérletei félkész illetve késztermékké. A célcsoporttagok megkapják a termesztéshez szükséges alapanyagokat, amelyet vagy saját kertjükben, vagy az önkormányzat által biztosított földterületeken vetnek el, majd szakértői támogatással segített termesztés valósul meg. A megtermelt javak értékesítésében a Termelőiskola nyújt támogatást.

6. Nemzetközi kapcsolatok építése szakmai találkozók által, a hosszútávú fenntarthatóságért, az eredményes értékesítésért, az új szakmai ismeretek megszerzéséért.

7. Tanácsadási szolgáltatások: kompetencia-felmérés, mentori támogatás, gyermekfelügyelet, jogi tanácsadás, pszichológiai tanácsadás


CsatolmányMéret
bacsalmas_kiadvany_a4_web_v1.pdf3.39 MB